Marti, 21 mai 2013
 Arhiva Stiri
Program-inscriere Congresul al VII-lea U.C.M.R. Sinaia 17-19.05.2013

 

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania
www.ucmro.ro
19 Mai 2013

 

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania a ales noua conducere pentru urmatorii 2 ani
10 ani de mediere

 

Intre 17-19 mai 2013 a avut loc la Sinaia al VII-lea Congres al Uniunii Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) - federatia nationala infiintata in 2005, ce reuneste asociatii profesionale ale mediatorilor din toata tara.

Desfasurat sub denumirea “10 ani de mediere”, Congresul a celebrat inceputurile profesiei de mediator in Romania, fondata in anul 2003 prin proiectul-pilot al Ambasadei SUA si Ministerului Justitiei din Romania.

La Congres au participat cca 120 de reprezentanti ai asociatiilor din tara, bucurandu-se de mesaje din partea Federal Mediation and Conciliation Service (agentia specializata a guvernului S.U.A.) si The Slynn Foundation (U.K.). Momente deosebite au fost prilejuite de prezentarea mesajului ASR Principele Nicolae al Romaniei de catre dl. Ioan-Luca Vlad, consilier privat onorific al Familiei Regale a Romaniei, precum si de interventia doamnei teatrului romanesc Ilinca Tomoroveanu. Prezente speciale au fost de asemenea dna Anamaria Lucia Zaharia din partea GEMME – Sectiunea Romana, dna Carmen Sahan din partea Directiei Protectia Copilului din cadrul M.M.F.P.S.P.V., dl. Ovidiu Demetrescu din partea British-Romanian Chamber of Commerce, dna Ioana Enache din partea institutiei Avocatul Poporului, acestia transmitand participantilor mesaje de deschidere si sustinere catre profesia “facatorilor de pace”.

In acelasi timp, Uniunea si-a ales organele de conducere pentru urmatorii 2 ani. Dl. Mugur Bogdan Mitroi a fost reconfirmat in functia de presedinte. Biroul Executiv va fi alcatuit din prim-vicepresedinte dl. Dorin Valeriu Badulescu si vicepresedintii dna Gabriela Ichim, dna Marina Ioana Alexandru, dna Valentina Popescu, dna Anda Pausan, dna Anamaria Tuluc, dl. Lucian Marian Enache, dl. Valentin Trifescu, dl. Stef Nicolae Stefan, dl. Marin Padeanu. Functia de secretar general va fi detinuta de dna Rodica Cociu-Anghel.

Printre obiectivele noii echipe de conducere a U.C.M.R. se afla continuarea preocuparilor pentru activitatile care sa consolideze statutul stabil al profesiei de mediator in societatea romaneasca ca o functie sociala esentiala, precum si continuarea dezvoltarii colaborarilor international cu organisme si organizatii din domeniul ADR din Europa si din SUA, astfel incat federatia sa ramana un standard de calitate, performanta si profesionalism in domeniul medierii.

Biroul de presa al U.C.M.R.


P R O G R A M U L
CONGRESULUI AL VII-LEA AL U.C.M.R.
“10 ANI DE MEDIERE”
SINAIA, 17-19 MAI 2013
HOTEL NEW MONTANA 4*, SALA PHOENIX

 

 

- Programul Congresul al VII-lea al U.C.M.R., Sinaia 17-19 Mai 2013

- Detalii despre posibilitatea de cazare si masa

- Inscriere

- Mandat de reprezentare al asociatiilor la Congresul al VII-lea al UCMR, Sinaia 17-19 Mai 2013

 


Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei va participa la deschiderea lucrarilor
Congresului al VII-lea al Uniunii Centrelor de Mediere din Romania
10 ani de mediere

 

Intre 17-19 mai 2013, va avea loc la Sinaia al VII-lea Congres al Uniunii Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) - federatia nationala infiintata in 2005, ce reuneste asociatii profesionale ale mediatorilor din fiecare judet al Romaniei. Desfasurat sub denumirea “10 ani de mediere”, Congresul va celebra inceputurile profesiei de mediator in Romania, fondata prin proiectul initiat in 2003 de Ambasada SUA, Ministerul Justitiei si Baroul Dolj.

Medierea este cea mai noua profesie cu valente juridice din Romania si, prin practica ei, conduce la dezvoltarea increderii intre oameni si mentinerea pacii sociale. Acest lucru a fost recunoscut si de Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei, care anul trecut ne-a onorat printr-un mesaj transmis Congresului Uniunii.
Anul acesta, la festivitatile prilejuite de Congresul aniversar a 10 ani de mediere in Romania, avem onoarea de a anunta prezenta Altetei Sale Regale Principele Nicolae al Romaniei, demonstrand si apropierea Familiei Regale a Romaniei de o modalitate eficienta si non-conflictuala de solutionare a disputelor.

La Congres sunt invitati exclusiv mediatori membri ai U.C.M.R. Detaliile privind locatia, ordinea de zi si inscrierea sunt publicate pe www.ucmro.ro.

Cu stima,
Mugur Bogdan Mitroi
Presedinte U.C.M.R.

 


 

Congresul al VII-lea al Uniunii Centrelor de Mediere din Romania
“10 ani de mediere”

 

Intre 17-19 mai 2013, va avea loc la Sinaia al VII-lea Congres al Uniunii Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) - federatia nationala infiintata in 2005, ce reuneste asociatii profesionale ale mediatorilor din fiecare judet al Romaniei.

La Congres sunt invitati mediatorii-membri ai U.C.M.R., detaliile privind locatia, ordinea de zi si inscrierea urmeaza a fi publicate pe www.ucmro.ro si prin newsletter-ul U.C.M.R. Pentru participare nu se percepe nicio taxa, fiind insa necesara confirmarea prealabila a inregistrarii la office@ucmro.ro.

Desfasurat sub denumirea “10 ani de mediere”, Congresul va celebra inceputurile profesiei de mediator in Romania, fondata prin proiectul initiat de Ambasada SUA, Ministerul Justitiei si Baroul Dolj. Astfel, inca din mai 2003 a fost infiintat Centrul-Pilot de Mediere din Craiova, unde au fost pregatiti primii mediatori. Incepand cu anul 2005, Centrul-pilot a derulat programul national de formare a mediatorilor cu sprijinul Centrului Cultural al Ambasadei SUA, Ministerului Justitiei si al barourilor din Romania. In acest fel, s-au infiintat centre de mediere in fiecare judet, care s-au constituit ulterior in Uniunea Centrelor de Mediere din Romania.
In prezent, Uniunea Centrelor de Mediere din Romania isi asuma rolul unui instrument de pace sociala in cadrul comunitatii.

Astfel, numeroase programe de diseminare a informatiilor din domeniu au fost dezvoltate, in scopul de a promova avantajele medierii ca o modalitate de a pune capăt conflictelor, atat pe plan national, cat si european. Evenimente speciale au avut loc in 2012-2013 in Bruxelles (Belgia), in parteneriat cu Arthis - Maison Culturelle Belgo-Roumaine, in Kerkyra (Grecia), in parteneriat cu Hellenic Mediation&Arbitration Centre si in Londra (Marea Britanie), in parteneriat cu Ambasada Romaniei si The British-Romanian Chamber of Commerce, in cadrul unei campanii adresate comunitatilor romane din diaspora, dar si schimbului de bune practici si know-how cu organizatiile ADR locale.

U.C.M.R., de asemenea, a militat pentru obtinerea recunoasterii sale ca o structura nationala relevanta a rezolvarii alternative a litigiilor. Anul 2011 a fost puntea de plecare in stabilirea de parteneriate cu Institutul Diplomatic Roman si Uniunea Camerelor Bilaterale de Comert si Industrie din Romania.

In acelasi sens, U.C.M.R. si-a propus sa sprijine pregatirea la un standard ridicat a profesionistilor din cadrul organizatiilor membre, pentru a deveni un etalon de calitate, iar profesionistii sa vada in promovarea medierii o vocatie. Astfel, mediatori din cadrul Uniunii au luat parte la cursuri de dezvoltare si au primit certificari internationale de la organizatii de renume din domeniu: The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation de la Londra si Serviciul Federal Mediere si de Conciliere, din Washington DC, Statele Unite ale Americii.

In Romania a intrat recent in vigoare reglementarea privind informarea obligatorie cu privire la avantajele medierii in mai multe domenii, anterior recurgerii la instanta de judecata. In paralel, Parlamentul European si Comisia Europeana au adoptat mai multe instrumente legislative privind rezolvarea alternativă a disputelor in domeniul economic, business-to-business, si al protectiei consumatorului, business-to-consumer.

In acest fel, se confirma faptul ca profesia de mediator a atins un statut stabil in societatea romaneasca si reprezinta o functie sociala esentiala.

 

Cu stima,
Mugur Bogdan Mitroi
Presedinte U.C.M.R. 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania