Joi, 7 mai 2015
 Arhiva Stiri
In cadrul Congresului al IX-lea al UCMR, lansam al 2-lea volum al culegerii de spete in mediere comentate "Sa intelegem medierea. Medierea, unealta pentru societatea civila", 23 mai 2015, Bucuresti

Lansare de carte
„Sa intelegem medierea.
Medierea, unealta pentru societatea civila”
Volumul al 2-lea

- Culegere de spete in mediere comentate –

Sambata 23 mai 2015, ora 11:30
Bucuresti, Ramada Hotel&Suites Nord, Sala Diamond
Str. Daniel Danielopolu 44 A, sect. 1


Sambata 23 mai 2015 va avea loc lansarea in Bucuresti a culegerii de spete in mediere comentate „Sa intelegem medierea”. Evenimentul va avea loc in cadrul Congresului al IX-lea al Uniunii Centrelor de Mediere din Romania, incepand cu ora 11:30.

La eveniment vor participa co-autorii: Elena Liliana Aldea, Madalina Calcan, Aurora Cirlig, Rodica Cociu-Anghel, Petre Ene, Lidia Frunza, Victoria Graur, Anca Iacob, Gabriela Ichim, Ramona Kreuziger, Mugur Mitroi, Valentin Naicu, Violeta Maria Pop, Valentina Popescu, Valentin Trifescu, Ana Maria Tuluc, Ana Ruxandra Stanciu, Stefan Nicolae Stef, Mihaela Vaduva, Oana Visan - mediatori profesionisti din cadrul Uniunii Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.).

Noul volum reprezinta continuarea efortului unor mediatori cu ani de practica in domeniul medierii de a aduce in atentia publicului si profesionistilor romani experienta si bagajul lor informational, prezentate pe intelesul tuturor si dezvaluind in esenta munca unui mediator.

  • Exemple de spete mediate din toate domeniile vietii curente
  • Tehnici de mediere aplicate in situatii neconventionale
  • Comentarii asupra particularitatilor cazurilor

Autorii au pornit de la premisa ca managementul conflictului a devenit o necesitate pentru fiecare dintre noi, in conditiile in care conflictul este un factor permanent al existentei si evolutiei sociale. Medierea este calea care ofera acest raspuns unei probleme curente a societatii: severa lipsa de comunicare.


Lansare de carte
„Sa intelegem medierea.
Medierea, unealta pentru societatea civila”
- Culegere de spete in mediere comentate -

Miercuri 25 februarie 2015
Bucuresti


Miercuri 25 februarie 2015 va avea loc lansarea in Bucuresti a culegerii de spete in mediere comentate „Sa intelegem medierea”.

La eveniment vor participa co-autorii: Mugur Mitroi, Anca Iacob, Elena Liliana Aldea, Lidia Frunza, Lucian Enache, Stefan Nicolae Stef, Cristina Chivulescu, Valentina Popescu, Gabriela Ichim, Marina-Ioana Alexandru, Rodica Cociu-Anghel, Petre Ene, Victoria Graur, Aurora Cirlig, Ana Maria Tuluc, Madalina Calcan, Ramona Kreuziger, Ana Ruxandra Stanciu, mediatori profesionisti din cadrul Uniunii Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.).

Noul volum de specialitate isi propune sa aduca in atentia profesionistilor romani experienta si bagajul informational al unor mediatori cu ani de practica in domeniul medierii.

Conflictele fac parte din viata curenta a omenirii. Cele mai multe conflicte vizeaza aspecte general umane care nu imbraca o forma juridica sau pentru care forma juridica este doar o modalitate extrema de manifestare. Astfel, marea majoritate a conflictelor nu ajunge sa fie rezolvata pe calea justitiei clasice. Totusi, ele exista si, in continuare, trebuie gestionate si solutionate.

Medierea este calea care ofera acest raspuns unei probleme curente a societatii: severa lipsa de comunicare. Stabilind procedura medierii ca limbaj comun in solutionarea conflictelor, incercam in realitate sa identificam un cod de decriptare universal care faciliteaza comunicarea in si intre toate elementele societatii, devenind o unealta care slefuieste rugozitatile sociale generate de lipsa sistemelor de gestionare eficienta.

Lucrarea este intemeiata pe experienta co-autorilor care impartasesc cititorilor spete concrete din propria practica de ani de zile ca mediatori, dovedind ca sunt buni cunoscatori ai activitatii de zi cu zi din birourile de mediator. Exemple de spete mediate din toate domeniile vietii curente, tehnici de mediere aplicate in situatii neconventionale, comentarii lamuritoare asupra particularitatilor cazurilor, toate alcatuiesc un volum necesar mediatorilor profesionisti romani.

Pentru publicul larg, cartea descrie cazuri concrete care au fost solutionate prin procedura de mediere, un orizont de “intersectie” pe care lumea incepe sa il descopere, ajutandu-l sa devina expert in selectarea informatiilor utile.

Detalii la:
Madalina Calcan
office@ucmro.ro
www.ucmro.ro 
© Uniunea Centrelor de Mediere din Romania