Cum să stimulezi producția naturală de colagen

Produsele din colagen sunt peste tot pe piață și au fost în creștere în ultimii câțiva ani. Sunt căutate soluții non-invazive de producție de colagen pentru a ne îmbunătăți aspectul tineresc, fără a fi nevoie de o intervenție chirurgicală.  

Începi să observi linii fine și o reducere a elasticității pielii tale? Chiar și cei care nu au observat aceste semne folosesc produse din colagen pentru a preveni pierderea de colagen înainte de a începe. 

Ce este colagenul? 

Colagenul este un tip de proteină pe care corpul o produce. Pe măsură ce îmbătrânim, producția noastră de colagen scade. Ca urmare a scăderii producției de colagen, observăm următoarele efecte:  Subțierea pielii • Pielea lăsată • Riduri fine • Pierderea părului • Articulații mai slabe • Articulații rigide • Ligamente și tendoane dureroase • Pierderea densității osoase 

Dacă doriți să opriți pierderea de colagen fără intervenții chirurgicale invazive, există o mulțime de lucruri pe care le puteți face, de la schimbarea dietei și a obiceiurilor, până la aplicarea cremelor topice.

Cele mai bune pastile de colagen 

Pastilele de colagen marin sunt fără gluten, soia, amidon, drojdie, grâu și lactoză. Acestea includ acid hialuronic, care este vital pentru hidratare, iar după câteva zile oamenii vor vedea o diferență notabilă în strângerea pielii, hidratare, păr și unghii mai puternice.

Faceți schimbări alimentare

Anumite alimente pot avea conținut natural de colagen și ar putea stimula producția acestuia. Adăugarea mai multor dintre aceste alimente în dieta obișnuită poate ajuta la creșterea cantității de colagen pe care corpul tău o produce. Peștele conține colagen și este cel mai ușor absorbit de corpul uman. Puteți să mâncați pește sau să luați suplimente de colagen marin. În plus, prezența cantităților adecvate de vitamina C în organism va vindeca rănile mai repede.  Aminoacizii sunt necesari pentru producerea de colagen (Prolina, lizina și glicina) care lucrează împreună (și separat) pentru a ajuta celulele organismului să producă cantitatea adecvată de colagen pentru a menține pielea, oasele și articulațiile puternice.

Creșteți activitatea fizică

Dacă aveți misiunea de a vă crește producția de colagen, puteți face asta prin creșterea activității fizice. Exercițiile fizice stimulează în mod natural producția de colagen și crește circulația sângelui. Nu uita să faci și exerciții faciale.

Soluții topice 

Produsele de îngrijire a pielii sunt o modalitate excelentă de a stimula producția de colagen – ca să nu mai vorbim că oferă o parte din acea gratificare imediată care este atât de plină de satisfacții.  Dar dacă doriți să îmbunătățiți producția de colagen, produsele topice de colagen nu sunt de fapt calea de urmat. Colagenul și peptidele de colagen sunt prea mari pentru a fi absorbite eficient de piele (spre deosebire de intestin) și, prin urmare, nu afectează nivelul natural de colagen. Cu toate acestea, s-a dovedit că unele substanțe active stimulează producția de colagen:  

Retinolul – Acesta au fost demonstrat științific de multe ori că poate crește producția de colagen în piele și reduce astfel aspectul liniilor fine și ridurile.

Gestionați stresul

Stresul provoacă o creștere a hormonilor precum cortizolul, despre care cercetările au descoperit că poate scădea producția de colagen. În plus, atunci când suntem stresați, corpul nostru redirecționează nutrienții către organe precum plămânii și creierul, ceea ce înseamnă că pielea nu primește atât de multe resurse pentru a produce o cantitate sănătoasă de colagen. 

Dormi

Somnul de frumusețe este real: ciclul REM este de fapt atunci când organismul este capabil să facă cea mai mare parte a reîntineririi sale celulare, inclusiv producția colagenului. În acest timp, pielea vede o creștere a HGH (hormonului uman de creștere) în ciclul de somn nocturn. Eliberarea de HGH ajută la reconstrucția țesuturilor corpului.

Sursa: https://grupdpi.ro/metode-naturale-de-a-stimula-productia-de-colagen/

Tags: , ,

Comments are closed.