Categories
Stiri

Dresscode-ul pentru barbati: se poate mai mult

Dresscode-ul e important, indiferent daca vorbim despre femei sau barbati. Prima impresie conteaza si aceasta replica a devenit un cliseu tocmai pentru ca e adevarata. Plusam si spunem ca fiecare impresie conteaza si ca in fiecare zi se poate face una noua. Cum? Cu o tinuta diferita, care sa exprime alta latura a personalitatii tale.

Complexitatea personalitatii si a dresscode-ului

Personalitatea umana este complexa si suntem convinsi ca si a ta. Cu siguranta, o simpla tinuta alb – negru nu te satisface, cu atat mai putin nu creioneaza cu adevarat cine esti tu. Din fericire, alternativele sunt destule, chiar si pentru barbati. Desi, la o prima vedere, pare ca dresscode-ul este o alegere care te salveaza de multe batai de cap, alegerea tinutei pentru un eveniment, mai ales daca esti barbat, nu e deloc simpla. Stim, te-ai fi asteptat sa spunem asta despre femei, insa, in cazul lor, nu se pune atat de mult accent pe dresscode. In plus, cine ar indrazni sa puna linii prea stricte unei femei care vrea sa arate bine?

Te-am incurcat? Hai sa trecem in revista cateva dintre cele mai des intalnite tinute masculine pentru evenimente.

Dresscode: explicatii si alternative

E simplu: fie te conformezi tinutelor si regulilor ideale, fie incerci sa te strecori si sa obtii o tinuta unica, fara a bate prea mult la ochi in cadrul evenimentului la care vei participa. Care sunt cele mai des intalnite tinute?

Cravata neagra (black tie)/ Cravata alba (white tie): asa cum te-ai astepta, aceste doua tinute sunt cele mai formale si mai rar intalnite. Constau din purtarea unui tuxedo, impreuna cu un papion alb sau negru. White tie este pentru evenimentele cu adevarat fastuoase, la care, cel mai probabil, nu vei participa prea curand. Daca nu ai un tuxedo, alege sa porti un costum de culoare inchisa, preferabil negru.

Semiformal: cuprinde un costum inchis la culoare, o cravata serioasa si sobra si o camasa alba. Poti adauga si vesta si trebuie sa porti pantofi negri.

Business formal si business casual: sunt tinutele dedicate pentru birou. Prima este cea mai formala si este reprezentata de un costum in 2 sau 3 piese, sobru, cu camasa in culori deschise si cravata simpla. Cea de-a doua tinuta este mai flexibila, permitand un blazer, de exemplu. In acest ultim caz, poti purta chiar si culori.

Dressy casual: este o tinuta business formal, doar ca, in loc de camasa, poti folosi un tricou. Da, exact cum ai vazut prin filme! 🙂

Smart casual: permite purtarea de blugi si a unui cardigan, insa trebuie sa imprime un aer – asa cum ii spune si numele – istet si, in acelasi timp, office.

Dresscode: cum alegi ce ti se potriveste?

Printre atatea moduri de a te imbraca, e greu sa alegi stilul care chiar ti se potriveste. Desigur, un barbat arata intotdeauna bine la costum, insa este o alternativa destul de incomoda. Fii sigur ca alegi ceea ce se potriveste personalitatii tale, insa conform cu locul sau evenimentul la care mergi. Degeaba te imbraci la 4 ace, daca te simti incomod: asta se va vedea si vei arata caraghios. Alege un smart casual daca simti ca nu stapanesti bine regulile de dresscode si lasa-l sa te reprezinte. Adauga zambetul cu care carismatic caruia nimeni nu-i poate rezista si, oricat de stricti ar fi cei unde esti invitat, nu iti vor rezista.